Pure Levensvreugde van Gwendolyn van Essen te zien in Galerie Oostwal2

Dieren, bloemen, de natuur en mensen getekend en geschilderd door beeldend kunstenaar Gwendolyn van Essen zijn te zien in Galerie Oostwal2 in Ootmarsum.

Gwendolyn van Essen werkt intuïtief en naar waarneming. Ze geeft haar impressies op een eigen wijze weer in uiteenlopende technieken waaronder inkt en water, aquarel, olieverf en grafiek.
Vaak werkt ze op verschillende locaties zowel buiten als binnen. Werken in de natuur en aan het wad vormt een grote uitdaging alsmede werken op oude locaties zoals een middeleeuwse kerk of een monument. In haar werk is de liefde voor de omgeving van het wad, de Waddeneilanden maar ook de Noord Nederlandse provincies, Groningen, Friesland en Drenthe terug te vinden. Een liefde die ze deelt met de galeriehouders van Galerie Oostwal2.

Grote inspiratiebronnen zijn in de eerste plaats de dieren, met name vogels, katten en paarden en daarnaast de natuur en de mens. Ze heeft grote belangstelling voor al wat groeit en bloeit, de planten en bloemen met name wilde bloemen en planten. Haar boeit de verstilling en snelle schetsen, impressies neergezet in enkele lijnen en met penseelstreken verder uitgewerkt. Het tekenwerk is degelijk en vergt veel concentratie en bezieling.

Graag tot ziens tijdens de openingstijden op donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur en eventueel op afspraak. Christine Klaren-Schut & Hettie Scheper-Hulshof

Galerie Oostwal2
Oostwal 2, Ootmarsum
T. 0541 – 769 043 / M. 06 – 519 636 48

2016-08-18T14:55:58+01:00