Suzan Bosch 2021-04-13T13:23:18+01:00

Laatste werk

Over Suzan Bosch

Leeuwarden, 1966

Suzan Bosch werkt als transitiekunstenaar en dichter, met de natuur als inspiratiebron. “Ieder aspect in de natuur heeft schoonheid en functie, en is verbonden aan het grotere geheel. Dat raakt mij en probeer ik te vertalen in mijn kunst, ook in het licht van de uitdagingen van deze tijd van transitie.”
Haar werk gaat over de kracht van kwetsbaarheid, over tijd, aandacht en verbinding. Ze verwerkt handgeschept papier van plantaardige materialen, plantaardig geverfde wol en botanisch bedrukt textiel tot kunstwerken die de relatie tussen de opdrachtgever en diens directe natuurlijke omgeving weergeven. Haar doel is het spel tussen vanzelfsprekendheid en verwondering nieuw leven in te blazen.
Voor transitieprojecten in overheid, onderwijs en zorg betrekt ze als ‘connecting artist’ groepen mensen als meemakers bij het proces. Zet ze subtiel de schijnwerpers op alles wat er al is aan materialen en mensen, als inspiratiebron voor het verlangen naar nieuw, divers en inclusief organiseren.
Ze wordt regelmatig uitgenodigd om een inspirerende lezing of poëtische presentatie te geven en te vertellen over haar kunst van natuurlijk vernieuwen.

www.suzanbosch.com