Rudi Stuve 2020-07-15T13:49:15+01:00

Laatste werk

Over Rudi Stuve

 

Rudi Stuve 1963

Rudi Stuve schildert de laatste jaren figuratief. In olieverf en andere materialen, ook door elkaar. Grote portretten. Middenmaat portretten. Niet van iemand in bijzonder hoewel vaak wordt gezegd dat het zelfportretten zijn.

De portretten zijn allemaal groter dan levensecht, rauw geschilderd, de materiebehandeling en de textuur van de schilderijen maken een belangrijk onderdeel uit van het werk. Omdat de schilderijen niet ingelijst zijn, onaf lijken en rauw van opzet zijn zonder al te veel detail, hier en daar zelfs is het doek onbeschilderd en maken lopers van verf deel uit van het beeld, raken ze de toeschouwer recht in het hart. Qua uitstraling zijn ze ook allesbehalve vrolijk, ondanks het hier en daar vrolijke kleurgebruik.

De portretten zijn als het ware een verbeelding van somberheid en depressie. Gevoelens die tegenwoordig niet meer bij het leven mogen horen lijkt het wel, we moeten allemaal op de ‘socials’ laten zien hoe goed we het wel niet doen en daar horen sombere gevoelens en depressies niet bij. Toch zijn die wel degelijk een onderdeel van ieders leven, blije gevoelens bestaan als het ware dankzij de aanwezigheid van die depressieve gevoelens. Waarom worden ze dan zo vaak weggestopt? De schilderijen van Rudi Stuve zijn als het ware een erkenning van de depressie.

www.rudistuve.nl