Oesje Zegel 2021-03-11T15:19:54+01:00

Laatste werk

Over Oesje Zegel

Oesje Zegel werd in Harlingen geboren en streek uiteindelijk in Franeker neer.


Oesje startte in 1997 haar schilders carrière. Na in de leer te zijn geweest bij verschillende meester schilders, heeft Oesje inmiddels via succesvolle exposities bewezen uitstekend op eigen schilders benen te kunnen staan.

Waar Oesje eerst vooral met acryl en pastelkrijt werkte is ze nu al lange tijd bezig met olieverf. Inspiratiebronnen waren hierbij landschappen, zeegezichten en mensfiguren.

Sinds 2004 is Oesje begonnen met schilderen van bloemmotieven. Niet op een kopiërende manier, maar eerder vrij interpretatief en intuïtief. Ze gebruikt voornamelijk olieverf en wel op een klassieke manier: zowel glacerend als dekkend. Ze schildert veel dunne lagen over elkaar alsmede nat in nat geschilderde partijen.

Hoewel Oesje wordt geïnspireerd door landschappen en bloemen, schildert ze die niet klakkeloos na. Ze schept als het ware haar eigen wereld, waar ze tijdens het werk ook helemaal in op kan gaan. De stemming van de schilder is meestal ook van haar werk af te lezen. De sfeer en omgeving waarin zij schildert spelen dan ook een belangrijke factor in de uiting van haar werk.

Zo ontstaat vaak een mysterieuze sfeer op het doek, waarnaar zij ook tijdens het werken, op zoek is.

Een klein atelier kan de werkplaats van Oesje eigenlijk niet genoemd worden. Een hoek van haar sfeervolle woonkamer is voorzien van schilders ezel, palet, verfkwasten en andere attributen. Oesje leeft in haar werkruimte.

www.oesjezegel.nl