Liesbeth Daale 2021-04-05T11:22:30+01:00

Laatste werk

Over Liesbeth Daale

liesbeth-daale

Rotterdam 1963

Discipline: Keramiek

Wat mij intrigeert zijn de verschillende verschijningsvormen van klei zoals geploegde akkers met zware zeeklei, het wad bij droog weer of juist in de regen wanneer je laarzen zich vastzuigen in de klei en daar sporen achterlaten.
Klei is heel inspirerend om mee te werken; het is heel direct, iedere aanraking zie je gelijk terug in de klei, kneden, duwen, slaan, trekken; al die verschillende handelingen leveren ieder weer hun eigen beeld op.
Ik vind het mooi als je die ontstaanswijze van het beeld en de plasticiteit van het materiaal in gebakken / versteende toestand nog min of meer terug kunt zien. Dat kunnen de overblijfselen van ‘draairingen’ zijn of wat extremere ingrepen. Het experimenteren hiermee brengt me telkens weer op nieuwe ideeën.
Een gedraaide symmetrische vorm dient dan vaak als uitgangspunt.  Ook maak ik gebruik van een combinatie van handopbouw en draaien.
Naast het maken van eigen keramisch ruimtelijk werk en het draaien van gebruiksgoed geeft ik lessen en workshops in mijn atelier in Leeuwarden en elders.

Website:  www.liesbethdaale.nl