Johan van der Dong 2021-03-11T15:05:10+01:00

Laatste werk

Over Johan van der Dong

Wandelend langs het Wad komt de voorbijganger langs mooie vergezichten die de mens in het landschap doen oplossen en verdwijnen.

De schoonheid der oervormen doemen op in een spel van  licht, kleuren en een weglopende  horizon. Een gevoel van nietigheid door schoonheid en pracht doet de kunstenaarsziel ontwaken daar waar de natuur zijn kracht laat zien waarbij geen beeld hetzelfde blijft.

Vanuit die gedachte legt Johan van der Dong (1962) de beelden van het Wad op papier en schilderijen vast, samen vormen zij vaak een geheel en verworden tot een installatie die past in zijn gedachten van hoe de kosmos bezien moet worden. De mens die haar natuurlijke habitat en de schoonheid van het leven opnieuw moet leren zien en ervaren. Dat gevoel van schoonheid dat de luchten, de zee en het wad oproepen, gevormd hebben. Dat gevoel rond het spel der getijden vastgelegd door soms enkele lijnen probeert hij aan zijn beschouwer over te brengen, zodat de liefde voor de oervorm de weg die het moet gaan, weet te vinden.

Voor meer informatie:

www.johanvanderdong.nl

Wikipedia