Esther Eggink 2021-03-11T15:04:48+01:00

Laatste werk

Over Esther Eggink

 Esther Eggink, Baarn 1961

Esther Eggink begon op haar 18e op de kunstacademie in Arnhem en is via vele omzwervingen, o.a. de restauratie, sinds 15 jaar weer terug bij het beeldend vormgeven. Altijd is haar interesse uitgegaan naar de mens. De verwondering over wat mensen maken of meemaken zet haar aan tot het maken van een schilderij of tekening. Hierbij vormen boeken, kranten, muziek of bijvoorbeeld toneelvoorstellingen het uitgangspunt. Persoonlijke ‘helden’ zijn vaak terugkerende personen op haar schilderijen.

Zij maakt graag gebruik van krachtige lijnen waarbij het proces minstens zo belangrijk is als het resultaat. Het is altijd weer een zoektocht naar de juiste balans tussen niet helemaal af en perfectie.

Op dit moment volgt zij nog lessen op de Foudgumse school en een aantal jaar geleden heeft zij de Portretschool Amsterdam afgerond. Zij is al 11 jaar verbonden aan het centrum voor de kunsten in Joure waar zij les geeft aan volwassenen en op basisscholen. Ook maakt zij naast het vrije werk portretten in opdracht.

www.EstherEggink.nl, FB esther eggink, Insta esther500, Twitter @esthereggink

Esther Eggink is lid geworden van Fria omdat zij geïnteresseerd is wat er op dit moment bij andere kunstenaars gebeurt. Om eventueel samen te werken, gesprekken te voeren of te exposeren.

Disciplines zijn tekenen en schilderen