Eduard Frieser 2021-03-11T15:04:48+01:00

Laatste werk

Over Eduard Frieser

1955

Eduard F.R. Frieser is een kunstenaar die door beeldtaal de emotie van mens en natuur op olieverfschilderijen vastlegt.

Eduard Frieser (geb.19-4-55) volgde een opleiding aan de Academie voor beeldende kunsten Vredeman de Vries te Leeuwarden en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hoewel hij afstudeerde in monumentale vormgeving en kunstgeschiedenis, met als bijvakken fotografie, schilderen, grafiek, legde hij zich vooral toe op het schilderen met olieverf en fotografie.

In het werk van Eduard Frieser gaat het om schilderkunstige elementen als vorm, licht, kleur en compositie. Directe en indirecte verwijzingen naar het magisch realisme zijn hem niet vreemd. De onderwerpen die hij schildert zijn vooral portretten, landschappen, en magisch realisme.

De schilderijen kenmerken zich door de ambachtelijke manier waarop het werk is opgebouwd. Deze bestaat uit het steeds weer opnieuw aanbrengen van verschillende laagjes transparante olieverf, op de reeds aanwezige kleur. Op deze wijze ontstaat er een schilderij met diepe, verzadigde kleuren. Toch geeft de kunstenaar zichzelf veel ruimte om spontaan hier en daar wijzigingen in de compositie aan te brengen.

Schilderkunst is literatuur voor veel mensen die niet willen lezen, maar iets tastbaars willen zien waarbij ze een bepaalde emotie kunnen voelen.

Meer van zijn werk is te vinden op zijn website: www.eduard-frieser.nl
op zijn facebookprofiel: www.facebook.com/EduardFrFrieserKunstschilder
en op youtube: www.youtube.com/channel