Clarisa Jeelof 2021-03-11T15:04:48+01:00

Laatste werk

Over Clarisa Jeelof

Leeuwarden, 1962

Disciplines: tekenen, schilderen en plastische vormgeving

Clarisa Jeelof studeerde af aan de kunstacademie Minerva (1989) en studeerde beeldende therapie aan de Stenden University (2016). Na een lange carrière als grafisch vormgever en beeldend therapeut heeft ze zich volledig toegericht op kunst maken.

Beeldend kunstenares Clarisa Jeelof (1962) werkt vanuit haar atelier in Leeuwarden aan objecten en schilderijen met materialen als epoxy, was, klei, encaustic, aquarel- en acrylverf. 

Haar stijl is te omschrijven als impressionistisch, figuratief maar ook expressionistisch. Haar werk draait om beweging en contrasten. Tegenovergestelde kleuren, licht- donkercontrasten, detaillering of juist snelle beweging in verfstructuur is altijd aanwezig.

Toeval, impulsieve bewegingen en kleuren, verfspatten en gieten van kleuren waarbij ze vooral met haar vingers werkt verbindt ze met perfectionisme en rationele figuratie. De zoektocht om deze ogenschijnlijke tegenstelling in evenwicht te brengen en samen te laten smelten binnen een werkstuk is haar uitdaging.

Thema’s in haar werk zijn contrasten, beweging en balans waarbij de mens en de natuur of soms een lichtinval als kapstok gebruikt worden. Landschappen, de zoekende mens en (water)dieren zijn op dit moment veelvoorkomende onderwerpen in haar 2- en 3-dimensionale werk. 

www.clarisajeelof.nl

Facebook: Clarisa Jeelof

Instagram: clarisajeelof