Anja Zwanenburg 2018-03-13T12:51:57+01:00

Laatste werk

Over Anja Zwanenburg

anja-zwanenburg

 

 

 

 

 

 

Rotterdam, 1959
Disciplines: fotografie, installaties.

“In mijn werk als fotograaf en beeldend kunstenaar is de natuur mijn grootste inspiratiebron. Vaak laat ik het bijzondere van hele gewone dingen zien. Fotograferen is voor mij een vorm van mediteren. De tijd stilzetten, volledig in het NU zijn. De eigen werkelijkheid uit het moment halen en vangen in een foto.

ik gebruik de fotografie om uitdrukking te geven aan mijn verwondering over natuurlijke vormen en processen. Het begrip “verbinding” speelt daarbij een centrale rol: verbinding van de mens met de natuur, maar ook verbinding tussen de verschillende foto’s onderling en de verbinding van foto’s met materialen zoals hout, metaal of keramiek. Vaak resulteert dit in digitaal samengestelde foto’s, die in combinatie met deze materialen gevormd worden tot een collage of installatie.

Ik volgde mijn fotostudie aan de Foto-Academie te Amsterdam en aan de Fotovakschool te Apeldoorn. Daarnaast studeerde ik aan de Vrije Academie voor Kunsthistorisch onderwijs. Naast mijn werk als fotograaf en beeldend kunstenaar verzorg ik cursussen en workshops op het gebied van fotografie en beeldexpressie. Ik woon en werk in Jirnsum”.

www.az-fotografie.nl