Monique van de Wal 2022-11-16T12:05:48+01:00

Laatste werk

Over Monique van de Wal

Zeist, 28-08-1959 
Disciplines: tekenen, schilderen, beeldhouwen

Monique van de Wal is afgestudeerd aan De Foudgumse School 2022 masterplus diploma. 

Haar hele leven – van jongs af aan – is zij zich bewust van haar liefde voor licht, vorm en kleur.
Het is een onafgebroken reis om deze waarden te kunnen vangen en met concentratie te observeren. Haar nieuwsgierigheid heeft haar er toe gebracht verschillende media uit te proberen. Zij zoekt in stof, steen, klei en was – drie dimensionaal en op het platte vlak en blijft zich verbazen en verwonderen.
 
Het is belangrijk voor haar dat haar werk een eerlijkheid, kracht en puurheid uitstraalt.

Kleur en vorm zijn vanaf de eerste dag dat zij het penseel oppakte een belangrijk gegeven voor haar. Durven fouten maken en niet vast te lopen in perfectie is de manier om bij haar eigen stijl te komen. Daarnaast gaat zij met heel veel plezier de uitdaging aan om verschillende media en technieken te proberen. Zij kopieert niemand maar kijkt wel met heel veel fascinatie naar kunst. Zij schildert uit haar hart. ‘ Peuteren’ aan een schilderij is niet haar stijl, maar een losse toets wel. 

In het jaar 2022 start Monique met teken- en schilderlesgeven in haar woonplaats Mûnein.

www.moniquevandewal.com

www.facebook.com/monique.vandewal

Testimonial

Ik ben lid geworden van FRIA omdat ik het belangrijk vind om in contact te zijn en blijven met medekunstenaars. Het is belangrijk om het gesprek te blijven aangaan om mijn inzichten en blik op de kunst scherp te houden.