FRIA 35 JAAR

FRIA 35 JAAR 

In 2020 is het 35 jaar geleden dat FRIA, de beroepsvereniging beeldend kunstenaars in Noord-Nederland, is opgericht. Een jubileum dus en dat moet gevierd worden. In de loop van het jaar zijn er verschillende activiteiten maar de aftrap is een ‘jubelexpo’ in een pop-up galerie in Leeuwarden. Het is voor het eerst dat zoveel FRIA-leden (meer dan 50!) tegelijk een van hun mooiste werken laten zien. Door de grote verscheidenheid aan disciplines is het ook een bijzonder gevarieerde expositie: beeldende kunst op zijn best. 

Tijdens de expositie worden er op verschillende momenten voor iedereen toegankelijke workshops aangeboden zoals botanisch tekenen. Daarnaast zijn er lezingen over keramiek en glasfusing en zijn er performances. Voor meer informatie hierover klik hier

De expositie wordt op donderdag 6 februari om 19 uur geopend en is t/m 28 februari 2020 te zien op het adres Willemskade 22 te Leeuwarden. Openingstijden: do 12-21 u, vr-za 12-17 u, zo 13-17 u. De toegang is gratis. 

Deelnemende kunstenaars: 

Anja Zwanenburg, Oesje Zegel, Bert Wedman, Saskia Wagenvoort, Reina Visser, Rudi Stuve, Karin Stevers, Sonja Steensma, Joke Stapensea, Maarten Schuchard, Jan Reus, Aukje Reitsma, Wim Reimert, Han Reeder, Jan Pranger, Jenny Piso, Erik Pater, Eveline van der Pas, Heine Noordstra, Gerda Nijp, Herman van der Made, Joke Lunsing, Floor van der Leun, Marieke van Leeuwen, Dolly Leemans, Giem Kwee, Jan Kees Korf, Rob van der Kleij, Cees Kaspersma, Joris Kalma, Gerdie de Jong, Ester Jans, 

Jan Huitema, Truus Huijbregts, Rommy Hofstra, Happy van der Heide, Ger de Groot, Eduard Frieser, Dimitri Feenstra, Gwendolyn vanEssen, Evert Esselink, Johan van der Dong, Anke Dijkstra Wijnia, Hennie Dijk, Liesbeth Daale, Joris Collier, Ellen Cohen, Hennie Broers, Wia Bouma, Suzan Bosch, Frederik van Batenburg, Esther van Amsterdam, Jan Adamse.

2020-10-07T11:04:32+01:00