Beeldhouwers op Ameland

De artistieke leiding van de Kunstmaand Ameland heeft Ruth Vulto Gaube uitgenodigd om tijdens hun grote jaarlijkse kunstevenement haar werk te exposeren en beeldhouwdemonstraties te verzorgen. Dit gaat zij samen met negen van haar ervaren leerlingen doen.
Ruth en haar leerlingen Maarten Bos (Witmarsum), Geert en Jelly Dantuma (Leeuwarden), Karin Dekker (Terherne), Jacqueline Feijten (Easterein), Cees Ras (Rijs), Tine de Schiffart (Wommels), Frank en Marilou Troelstra (IJlst) zijn in wisselende combinaties in de speciaal hiervoor ingerichte werkplaats in Hollum aan het werk.

Over de schouders van de beeldhouwers kan de bezoeker meekijken hoe een brok steen of een stuk hout verandert in een mooi beeld en zo meegenieten van het ontstaansproces. Natuurlijk is er ook ruimte voor gesprek, bijvoorbeeld over het ontstaan en het thema van hun beeld. Hoe kom je op zo’n vorm? Hoe zwaar is het werk? Welk materiaal gebruik je? Hoe lang werk je aan een beeld? Waar haal je je inspiratie vandaan?

Naast de persoonlijke ontmoetingen zijn de beelden van Ruth Vulto Gaube en haar leerlingen op vier verschillende locaties van het eiland te bewonderen.
Ruth’s beelden zijn te zien in de expositieruimte Boomhiemke te Hollum, waar zij in een grote tentoonstelling samen met haar leerlingen gaat exposeren. Daarnaast vindt men haar werk op de beeldenroute in Nes en in de beeldentuin De Vleijenhof te Buren.

Maarten Bos, Cees Ras en Geert Dantuma tonen tevens hun buitenbeelden op het terrein van het restaurant Stranders in Buren.

Ruth en haar groep verheugen zich al op de intensieve tijd van beeldhouwen, dialoog en kunstbeleving. En dit alles een maand lang op Ameland – wat een traktatie!

beeldhouwers-ameland-ruth-vulto-gaube

2016-11-07T16:46:51+01:00