expositie WAT MAAKT DE FRIES? in galerie De Lawei te Drachten

De expositie Wat maakt de Fries? toont een zorgvuldig samengestelde collectie kunstwerken van (voornamelijk) Friese beeldend kunstenaars, die met hun werk uitdrukking geven aan hun relatie met Friesland en het Fries-zijn. (Wat máákt de Fries? Zo is de titel ook te lezen.)

Curator van de expositie is Milena Bleeksma, coördinator beeldende kunst bij De Lawei. Bij het maken van de selectie heeft ze gezocht naar diversiteit binnen het thema, zowel wat betreft onderwerpen, als gebruikte materialen en stijlen. Het resultaat is een gevarieerde en boeiende tentoonstelling met ‘Fryslân’ als rode draad.

De expositie is te bewonderen van 23 maart – 19 mei

Deelnemende kunstenaars zijn: Joke Schepers, Joke Stapensea, Wim Reimert, Elise Klinkert, Wia Bouma, Aafje Terlaak-Poot, Gert-Jan Slotboom, Johanna Sikma Roorda, Dolly Leemans, Happy van der Heide, Aukje Reitsma, Gerdie de Jong, Joris Collier en Saskia Wagenvoort.