12/13 september: Kunst aan de Vaart, Assen

Kunst aan de vaart in Assen

Zaterdag en zondag 12 en 13 september van 11.00 uur tot en 17.00 uur.

kunst-aan-de-vaart-assenGwendolyn van Essen exposeert deze dagen bij Vaart 52 in Assen aan de rechterzijde van de Vaart vanuit Assen centrum.

Het werk van Gwendolyn van Essen gaat over de natuur in al haar verschijningsvormen. Planten, bloemen, dieren en ook vruchten en groentes. Zij is veelal geinspireerd door bloemen en groeisels die haar fascineren zoals (verdorde) zonnebloemen, herfstbladeren, stokrozen en distels en alles wat leeft en dan vervolgens verdroogt, verdord en (half) wild is.

De herfst is een thema in haar werk. De herfst is een periode van het sterven van de natuur, terugblikken, weemoed, nostalgie waarin je tevens veel vreugde kunt vinden. De vergankelijkheid van het bestaan wordt hierbij gesymboliseerd door het proces van verwelken en het sterven van de natuur. Mijmerend: ‘wat we aan eetbare planten kunnen vinden in de natuur en hoe in de natuur alles weer gebruikt wordt en ons daarbij in het proces van vergankelijkheid zo vreugdevol zulke schitterende kleuren schenkt’. Nooit was het kleurenpalet van de natuur zo mooi als in de herfst. In een botanische tuin trof zij eerder in de zomer een hoog groeiende dille aan; dit vormde schitterende inspiratie voor nieuw werk. Ook een favoriet zijn de uien. Eenmaal doorgeschoten laten ze prachtig zien hoe snel de natuur weer begint te groeien en wederom nieuw leven creëert. De natuur is fragiel en sterk tegelijkertijd. Onverwoestbaar en gaat altijd door. Heb eens oog voor eetbare wilde planten gewoon langs de weg of in je tuin. Het wonder openbaart zich voor wie er open voor wil staan.’

www.kunstaandevaart.nl

Gwendolyn van Essen voorjaars wilde bloemen

 

2016-11-07T16:46:51+01:00