Happy van der Heide 2018-03-28T15:03:45+00:00

Laatste werk

Over Happy van der Heide

Franeker, 1963

Met het openen van studio Hip & Happy (2014) heeft Happy haar zielswens gevolgd te werken vanuit haar hart en op intuïtieve wijze uiting te geven aan haar creativiteit. Haar werk is een verlengstuk van wie ze is en waar ze voor staat: bewustwording, hart en ziel, liefdevolle aandacht, verbindend, duurzaam.

Bewustwording betekent oog hebben voor duurzaamheid. Hoe kan ze de schaduwzijde van onze wegwerpmaatschappij – het afval – keren en in het zonlicht zetten? Om dicht bij zichzelf én haar omgeving te blijven heeft ze gekozen voor het (her)gebruiken van ecologische materialen als wol, visleer en papier. Deze verschillende natuurlijke grondstoffen zijn door het beoefenen van haar oeroude en pure ambachten allemaal op goedkope en milieuvriendelijke wijze te verwerken tot hoogwaardige nieuwe producten.

Happy is viltster, prepareert vissenhuiden tot visleer, verwerkt afval van groente en fruit tot handgeschept papier, schrijft en fotografeert. Haar liefde en kennis voor het ambacht deelt ze graag middels het geven van cursussen.

 

Meer van haar werk kunt u vinden op haar website: www.hip-happy.nl

En op Facebook: studio.hip.happy