Dimitri Feenstra 2018-07-07T13:35:46+00:00

Laatste werk

Over Dimitri Feenstra

Hommerts, 1977

 

Dimitri Feenstra schildert vooral landschappen met olieverf, het liefst naar de waarneming en vaak op paneel. Zijn manier van schilderen oogt schetsmatig en spontaan. De composities houd hij bewust eenvoudig. De sporen van de penseelstreken en huid van de verf zijn zichtbaar en daardoor belangrijke beeldende elementen. Het gaat hem meer om de sfeer en ervaring van een landschap weer te geven dan een exacte, natuurgetrouwe weergave van de werkelijkheid. Hij zet zijn ervaring en gevoel op dat moment om in een schilderij.

Naast de bosrijke omgeving waarin hij woont is het waddengebied een geliefd onderwerp om te schilderen. De Friese wadkust en de waddeneilanden met zijn vaak indrukwekkende luchten en de veranderingen van het mooie licht zijn een bron van inspiratie. Hij staat er dan ook vaak te schilderen.

 Naast landschappen schildert hij ook autobiografische schilderijen en modeltekeningen. Hij studeerde aan de kunstacademie Minerva en 2e fase Frank Mohr Instituut in Groningen. Hij woont en werkt in Oranjewoud.

 

www.dimitrifeenstra.nl

www.facebook.com/dimitri.feenstra

@dimitrifeenstra.art

Galerie Posthuys Texel